Biografie

Emma is actief als kamer-musicus, soliste en concertmeester en treedt op in alle top concertlocaties in Nederland zoals Tivoli Vredenburg, het Muziekgebouw, het Concertgebouw (ook uitgezonden op live radio) en over heel Europa. Emma werkt regelmatig samen enkele topmusici van Nederland zoals Maria Milstein, Lisa Jacobs, Caspar Vos en Ramon van Engelenhoven. Ze is uitgenodigd om op meerdere internationale kamermuziekfestivals te spelen zoals het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht, het Francigena International Arts Festival en Festival Musicale di Portogruaro in Italië, het Romsey Chamber Music Festival in Engeland, het Festival Internacional De Música De Marvão en het Duinstreek Kamermuziekfestival. Andere recentelijke highlights waren onder andere de uitnodiging om de première van het strijktrio ‘Oceano’ te geven in het Concertgebouw door de Finse componist Sebastian Fagerlund.

Het seizoen 2021-2022 omvat optredens met kamermuziek, recital concerten en ze zal meerdere malen te zien zijn als concertmeester. Inclusief concerten in Portugal, Corsica, Keulen en in de grote zalen van Nederland. Ook zal ze soleren in werken van Bruch en Beethoven.

Aan Emma zijn verschillende prijzen toegekend zoals de prijs (‘Laberté Hoedemaker’) en ze ontving meerdere prijzen tijdens het Prinses Christina Concours. Ook werd ze uitgekozen als een van de twaalf deelnemers voor ‘Crans-Montana Classics’ in Zwitserland, met als artistiek leider de befaamde violist Schlomo Mintz. Emma soleerde afgelopen seizoenen met orkest in concerten van Brahms, Bach, Mozart en Vasks.

Emma was tot 2021 concertmeester van het ensemble ‘The String Soloists’ waarmee ze ook heeft gesoleerd. Ze zijn gevestigd in Nederland waar ze regelmatig concerteren in alle grote concertzalen, maar ook zijn ze meerdere malen uitgenodigd om concerten te geven over heel Europa. Hoewel het een relatief nieuw ensemble is, hebben ze toch al meerdere cd’s uitgebracht van onder andere Haydn en Locatelli, de meest recentelijke cd werd geprezen door BBC Music Magazine newspaper voor hun ‘Crisp clean playing, buoyant orchestral interaction’ en Musicweb International ‘Style and sensitivity meets the exquisite and sophisticated’.

Emma wordt regelmatig gevraagd om te spelen bij het Amsterdam Sinfonietta en het Köln Kammerorchester, waar ze deze zomer als concertmeester zal optreden.

Emma begon haar studie aan de jong talenten afdeling van het Conservatorium van Amsterdam bij Prof. Lex Korff de Gidts. Ze vervolgde haar studie bij Prof. Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde af met het hoogst haalbare resultaat, een “10”. Emma kreeg volledige financiering van Nederlandse fondsen om bij Lukas Hagen verder te studeren waar ze momenteel haar Post-graduate diploma afrond.
Verdere inspiratie komt door lessen en masterclasses van wereldberoemde violisten en musici zoals Leonidas Kavakos, Jaap van Zweden, Christoph Poppen, Gerhard Schultz, Schlomo Mintz, Schmuel Ashkenasi, Zakhar Bron en Ray Chen.

Emma speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino (1700-1705, Milaan), ter beschikking gesteld door een anonieme weldoener.

Emma Roijackers foto Ronald Knapp