Biografie

Emma is actief als kamer-musicus, soliste en concertmeester en treedt op in alle top concertlocaties in Nederland zoals Tivoli Vredenburg, het Muziekgebouw, het Concertgebouw (ook uitgezonden op live radio) en over heel Europa. Emma heeft samengewerkt met enkele topmusici van Nederland zoals Maria Milstein, Lisa Jacobs en Caspar Vos. Ze is uitgenodigd om op meerdere internationale kamermuziekfestivals te spelen zoals het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht, het Francigena International Arts Festival en Festival Musicale di Portogruaro in Italië, het Romsey Chamber Music Festival in Engeland en het Festival Internacional De Música De Marvão (Portugal). Andere recentelijke highlights waren onder andere de uitnodiging om de première van het strijktrio ‘Oceano’ te geven in het Concertgebouw door de Finse componist Sebastian Fagerlund.

Het seizoen 2021-2022 omvat optredens met kamermuziek, recital concerten en ze zal meerdere malen te zien zijn als concertmeester. Inclusief concerten in Portugal, Corsica, Keulen en in de grote zalen van Nederland. Ook zal ze soleren in werken van Bruch en Beethoven.

Aan Emma zijn verschillende prijzen toegekend. Op het Oskar Back concours 2022 kreeg zij de 2e prijs, de publieksprijs en de prijs voor de beste uitvoering van het moderne werk. Ze won de 1e prijs op het internationale concours “Luigi Zanuccoli” in Italië,  de 3e prijs op het internationale Emmanuel Durlet concours in België, de prijs ‘Laberté Hoedemaker’ in 2013 en ze ontving meerdere prijzen tijdens het Prinses Christina Concours. Ook werd ze uitgekozen als een van de twaalf deelnemers voor ‘Crans-Montana Classics’ in Zwitserland, met als artistiek leider de befaamde violist Schlomo Mintz. Emma soleerde afgelopen seizoenen met orkest in concerten van Brahms, Bach, Mozart en Vasks.

Emma was tot 2020 concertmeester van het ensemble ‘The String Soloists’ waarmee ze ook heeft gesoleerd. Ze hebben meerdere cd’s uitgebracht van onder andere Haydn en Locatelli, de meest recentelijke cd werd geprezen door BBC Music Magazine newspaper voor hun ‘Crisp clean playing, buoyant orchestral interaction’ en Musicweb International ‘Style and sensitivity meets the exquisite and sophisticated’.

Emma wordt regelmatig gevraagd om te spelen bij het Amsterdam Sinfonietta en bij het Köln Kammerorchester als 2e concertmeester.

Emma begon met haar vioollessen bij Evert Sillem en later aan de jong talenten afdeling van het Conservatorium van Amsterdam bij Prof. Lex Korff de Gidts. Ze vervolgde haar studie bij Prof. Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde af met het hoogst haalbare resultaat, een “10”. Emma kreeg volledige financiering van Nederlandse fondsen om bij Lukas Hagen verder te studeren waar ze in 2020 haar Post-graduate diploma heeft afgerond.
Verdere inspiratie komt door lessen en masterclasses van wereldberoemde violisten en musici zoals Leonidas Kavakos, Jaap van Zweden, Christoph Poppen, Gerhard Schultz, Schlomo Mintz, Schmuel Ashkenasi, Zakhar Bron en Ray Chen.

Emma speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino (1700-1705, Milaan), ter beschikking gesteld door een anonieme weldoener.

Emma Roijackers foto Ronald Knapp