Ensembles

The String Soloists

The String Soloists is een dynamisch internationaal strijkersensemble. Opgericht in 2015 in Amsterdam bestaat het ensemble uit 14 strijkers, die concerteren onder leiding van concertmeester Emma Roijackers en artistiek leider Lisa Jacobs. De keuze zonder dirigent te spelen vergt een grote inzet van alle musici afzonderlijk. Het ensemble bestaat dan ook uitsluitend uit musici die naast hun betrokkenheid bij The String Soloists allen actief deelnemen aan het internationale muziekleven als kamermusicus of als solist.
Sinds de oprichting heeft het ensemble reeds veelvuldig geconcerteerd in de grote zalen van Nederland, Italië en Duitsland. Bovendien worden zij regelmatig uitgenodigd voor live optredens op de nationale radio en televisie.
Hoogtepunten van komend seizoen zijn onder andere hun debuut in het Amsterdam Concertgebouw tijdens het Zondagochtendconcert en de Robeco Summernights, naast talloze concerten op gerenommeerde podia in Nederland en tournees naar Italië, Duitsland en Portugal. Daarnaast zijn ze het gezicht van de concertserie Vondel Winterconcerten.
Het repertoire van The String Soloists omvat de periode van de barok tot de huidige tijd. Naast de bekende stukken is het ensemble altijd op zoek naar bijzondere ‘vergeten’ werken en nieuwsgierig naar nieuw werk.

De internationale pers over The String Soloists:

Style and sensitivity meets the exquisite and sophisticated
— Musicweb International, UK, November 2016

Er wordt hier gemusiceerd met een elegantie die haast ouderwets aandoet
— NRC, NL, Augustus 2016 ****

Die Interpretation ist ein kleines Wunder an kunstvoll-expressivem Musizieren
— Pizzicato Magazine, Luxembourg, Juli 2016

‘Hun benadering van musiceren zonder dirigent is wat hen van de reguliere kamerorkesten onderscheidt. Het vraagt een intensieve betrokkenheid van alle muzikanten en het resultaat is verbluffend’
— Michel Dutrieue, Klassiek Centraal, België, Juli 2016 ******

Dvorak Romance - Lisa Jacobs (solo violin) & The String Soloists

Suk serenade 1st movement - The String Soloists